De gemeente Heemskerk werkt aan de uitvoering van het VN-verdrag handicap om een inclusieve samenleving te realiseren. Op woensdag 5 oktober wordt de Testdag: Heemskerk Toegankelijk georganiseerd. Deze dag staat in het teken van bewustwording en vindt plaats in de Week van de Toegankelijkheid (5 t/m 8 oktober 2022). Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Wat is de Testdag: Heemskerk Toegankelijk?
Tijdens de Testdag gaat iedereen op pad om locaties te beoordelen a.d.h.v. een checklist. We nodigen je uit om de toegankelijkheid van de locaties binnen onze gemeente in kaart te brengen. Denk aan de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers, mensen met rollators of krukken in onze restaurants, winkels en sportlocaties. Maar ook de blindengeleide paden en invalideparkeerplaatsen binnen onze gemeente kunnen meegenomen worden in de test. Het doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over toegankelijkheid en op deze manier ook ‘verbeterpunten’ op te halen voor in de Lokale Inclusie Agenda. Iedereen, met of zonder beperking, mag meedoen!

Test de toegankelijkheid in Heemskerk
In Heemskerk organiseren de gemeente en de participatieraad Heemskerk gezamenlijk de testdag. Zij maken zich op deze manier sterk voor de toegankelijkheid van gebouwen en voorzieningen voor mensen met een beperking. De testdag start op woensdag 5 oktober om 13.00 uur in het gemeentehuis. Er worden diverse locaties getest op toegankelijkheid. Wie wil helpen testen is van harte welkom. Graag van tevoren even aanmelden bij Yvon de Wit, via y.dewit@heemskerk.nl

In het gemeentehuis zijn checklists beschikbaar op de testdag zelf.

We hopen je op 5 oktober te zien!