HEEMSKERK – De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners in een prettige buurt wonen en naar elkaar omkijken. Het buurtwerk draagt eraan bij dat mensen elkaar kunnen ontmoeten, meedoen (aan activiteiten) en betrokken zijn bij hun buren en buurt. Hoe kan het buurtwerk nu en in de toekomst het beste deze bijdrage blijven leveren? Daarover gaat de gemeente graag in gesprek met zoveel mogelijk inwoners van Heemskerk.

Enquête invullen kan van 14 april tot en met 20 mei 2022

Wat kan het buurtwerk voor de inwoners van Heemskerk betekenen? Nu en in de toekomst. Wij zijn benieuwd naar uw mening en ervaring. Help de gemeente en de buurtcentra en vul de enquête in. Dit kan via www.heemskerk.nl/buurtwerk van 14 april tot en met 20 mei 2022. Onder de deelnemers verloten we 20 bioscoopbonnen ter waarde van €15. Lukt het niet om de enquête online in te vullen? Bij de buurtcentra liggen enquêteformulieren klaar om ingevuld te worden.

Waarom een toekomstvisie?

Samen met de buurthuizen heeft de gemeente ontdekt dat de laatste jaren de behoefte aan buurtactiviteiten aan het veranderen is. Veranderingen die zichtbaar zijn in de maatschappij en ook veranderende wensen bij de nieuwe generatie gebruikers van de buurthuizen. De gemeente gaat samen met buurthuizen een nieuwe koers bepalen. Maar niet voordat we inwoners, gebruikers, vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij buurtwerk vragen om hun ervaring of mening.

In gesprek over de toekomstvisie op het buurtwerk

Naast de enquête willen de participatieraad Heemskerk, de buurtcentra en de gemeente in april en mei met u in gesprek over het buurtwerk. Wij komen hiervoor naar u toe. U treft ons op 22 april en 13 mei op de weekmarkt, bij het buurtbakkie of u bent uitgenodigd op een van de inloopmiddagen in het buurtcentrum. Wij hopen u dit voorjaar te spreken! Voor meer informatie of benieuwd naar de uitkomsten volg de website en socials van de gemeente, participatieraad of buurtcentra.

Inloopmiddagen buurtcentra

20 april 13.30 – 16.30 Inloopmiddag Jansheeren

21 april 13.15 – 16.15 Inloopmiddag de Schuilhoek

25 april 10.00 – 13.00 Inloopmiddag het Spectrum

12 mei 13.00 – 16.00 Inloopmiddag d’Evelaer

18 mei 13.00 – 16.00 Inloopmiddag de Stut

U bent van harte welkom op bovenstaande middagen om binnen te wandelen in uw buurtcentrum. Er staat een kop koffie/thee voor u klaar.