Bij het onderzoek naar schuldhulpverlening werd door de focusgroep uitgegaan van de perceptie van de inwoner. De vraag was: Wat zijn de lokale behoeften van inwoners op het gebied van preventie?

Door de focusgroep is die vraag beantwoord en geformuleerd middels ideeën en adviezen. De focusgroep heeft gekozen voor interviews met ervaringsdeskundigen en organisaties/instellingen die met mensen met schulden hebben gewerkt of te maken hebben. Daarnaast is er een flitspeiling uitgezet op Facebook en een artikel geplaatst op de gemeentepagina van de weekkrant waarin inwoners werden opgeroepen om hun ervaringen met de PaRH te delen. De adviezen gaan met name over informatie over de regelingen, deskundig personeel en lange wachttijden.

De focusgroep Schuldhulpverlening heeft een advies met betrekking tot de perceptie en de vindbaarheid van de belanghebbenden uitgebracht aan het college.

Hiermee heeft de gemeente een leidraad om op passende wijze uitvoering te kunnen geven aan het vinden van inwoners met betalingsachterstanden, inwoners met meervoudige problemen en jongeren om deze ondersteuning te bieden. 

Het definitieve advies is op 1 december 2021 uitgebracht, klik hier voor het gehele advies.